Fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake

Fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake
Jeśli masz w pobliżu 45 minut do spędzenia w kuchni, fioletowe ziemniaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Shiitake mogą być spektakularne bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. 64 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka płatków pieprzu, kapary, świeżo popękany pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Spróbuj Smażona Karmazyna z Podsmażonymi grzybami Shiitake i fioletową sałatką ziemniaczaną, Au zapiekane fioletowe ziemniaki z pieczarkami, oraz Grillowane młode ziemniaki z grzybami Shiitake, szalotką i kozim serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij karmelizować cebulę: na małej patelni podsmażyć jedną łyżkę oliwy z oliwek na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać pokrojoną cebulę w jedną równą warstwę, po 5 minutach dodać 1/2 łyżki masła, wymieszać i dodać szczyptę soli koszernej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Podczas renderowania boczek i gotowanie grzybów w kolejnych krokach, upewnij się, aby mieszać cebulę co kilka minut i usunąć, gdy są one równomiernie rumiane. Powinno to potrwać około 30 minut, po zakończeniu wyjąć z ognia i zarezerwować.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
4
Gotować boczek: podczas gdy cebula są powoli gotowanie pokroić boczek w małych batonettes (1/8-calowe poprzeczne paski) na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Rozgrzać większą patelnię sauté na średnim i gdy patelnia jest gorąca dodać pokrojony boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Powoli podsmaż boczek, aż lekko chrupiący i wyjąć z patelni na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem, rezerwy na później.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Gotować grzyby w wytopionym tłuszczu boczku: Julienne grzyby shiitake, a następnie dodać je do patelni, która ma teraz wytopiony tłuszcz boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodać szczyptę soli i świeżego popękanego pieprzu do grzybów Shiitake, nie wstrząsać patelnią, ale niech grzyby brązowieją równomiernie z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Popękany PieprzPopękany Pieprz
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Po zrumienieniu delikatnie przerzucić grzyby i wyjąć z patelni na mniejszy talerz, zastrzegając.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Brązowe fioletowe ziemniaki: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Fioletowy ZiemniakFioletowy Ziemniak
11
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i dodaj równomiernie pokrojone ziemniaki do gorącej patelni w jednej warstwie; upewnij się, aby nie tłoczyć patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Dodać szczyptę płatków czerwonej papryki i dobrą szczyptę soli do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
13
Nie ruszaj patelni, jest to bardzo ważne, aby ziemniaki były równomiernie brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Po 3-5 minutach, gdy są rumiane Odwróć ziemniaki i brązową drugą stronę, zmniejsz ogień do średnio niskiego, aby równomiernie ugotować ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
15
Dodaj kapary, cebulę, grzyby, boczek: gdy ziemniaki są dokładnie ugotowane, dodaj kapary i pozostaw na chwilę. Następnie połączyć karmelizowaną cebulę, grzyby, i boczek do dużej patelni z rumianymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Ponownie ogrzać na małym ogniu. Gdy gorące, wyłączyć ogień i udekorować posypką świeżo zerwanego estragonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn