Fingerling ziemniaki z pestkami dyni Romesco
Przepis Fingerling ziemniaki z pestkami dyni Romesco może zaspokoić Europejskie pragnienie w ok. 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.49 za porcję. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka oliwy z oliwek, szalotka, pimentón de la vera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone ziemniaki Fingerling z Romesco, Masowana Sałatka z jarmużu z batatami i sosem z pestek dyni, oraz Ziemniaki Romesco.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj ziemniaki na dużym ogniu przez 5 minut.
Odcedzić i lekko ostudzić, a następnie pokroić na połowę ziemniaki wzdłuż.
W dużym rondlu, połączyć pomidory, czosnek, szalotka, ancho chile proszku, pimentn i wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 25 minut, a następnie przenieść do robota kuchennego.
Dodać pestki dyni i 1/4 szklanki oleju i puree. Doprawić solą.
W międzyczasie rozgrzej dużą żeliwną patelnię na grillu. W misce wrzucić ziemniaki z pozostałym 1/4 szklanki oleju i doprawić solą. Gdy patelnia jest bardzo gorąca, dodaj połowę ziemniaków w jednej warstwie, odetnij boki. Gotować je na dużym ogniu, aż rumiane, 10 protokół. Włącz ziemniaki i gotować, aż skórki są rumiane w miejscach, 5 minut dłużej.
Ziemniaki przełożyć na talerz. Ugotować pozostałe ziemniaki. Ewentualnie Rozgrzej piekarnik do 42
Ułóż ziemniaki pokrojone bokiem na 2 blachach do pieczenia. Piecz przez około 25 minut, zmieniając pozycję patelni w połowie, aż ziemniaki będą rumiane.
Skropić ziemniaki z sosem romesco i podawać, przekazując pozostały sos na stole.