Filety Z Łososia Szkliwione Balsamicznie
Filety z łososia szkliwione Balsamicznie to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz miód, filety z łososia, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Filety Z Łososia Szkliwione Balsamicznie, Filety Z Łososia Balsamicznego Dijon, oraz Filety Z Łososia Szkliwione Klonem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Linia blacha do pieczenia z folią aluminiową i spray z nieprzywierającym sprayu do gotowania.
Przykryj mały rondel nieprzywierającym sprayem do gotowania. Na średnim ogniu, gotować i mieszać czosnek do miękkości, o 3 protokół.
Wymieszać z białym winem, miodem, octem balsamicznym, musztardą oraz solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, przez około 3 minuty, lub aż lekko zgęstnieje.
Ułóż filety z łososia na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Filety posmarować szkliwem balsamicznym i posypać oregano.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10-14 minut lub do momentu, gdy miąższ będzie łatwo płatkowany widelcem.
Filety posmarować pozostałą glazurą, doprawić solą i pieprzem. Użyj szpatułki, aby przenieść filety na półmisek, pozostawiając skórę na folii.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.