Filety Z Plamiaka W Białym Winie
Filety z plamiaka w białym winie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 942 kalorie, 118g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 16,11 zł / porcja, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i zbierz sól, zieloną cebulę, filety z plamiaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 44 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Filety z plamiaka w białym winie, Filety z soli w białym winie, oraz Filety Z Plamiaka Pieczonego.
Instrukcje
Filety posypać solą i pieprzem.Filety posmarować lekko mąką.
Umieść filety w wysmarowanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali.Doprawić masłem i posypać natką pietruszki i zieloną cebulką.
Wlać wino wokół filetów w naczyniu do pieczenia.
Piec w piekarniku 400 przez 12-14 minut lub do momentu, gdy rybie płatki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Plamiak można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.