Filety rybne z sezamem w sosie czosnkowo-imbirowym
Filety rybne z sezamem w sosie czosnkowo-imbirowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy, nasiona sezamu, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Filety rybne z płatków kukurydzianych w sosie tatarskim z koperkiem, Smażone filety rybne z plasterkami czosnku i sosem maślanym, oraz Tuńczyk z sezamem w sosie marchewkowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na dużym ogniu. Gdy kropla wody skwierczy szybko w kontakcie z olejem, dodać czosnek i imbir i gotować szybko, aż aromatyczne, ale tylko lekko rumiane, 1 do 2 protokół.
Dodać bulion rybny, sos sojowy, sherry, cukier i sos ostrygowy i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować sos, odkryte, aż smaki mają mieszane i sos zmniejszył się nieznacznie, o 15 protokół.
Wymieszać 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej z zimną wodą. Gdy gładka, ubić mieszaninę do gotującego się sosu, mieszając aż zgęstnieje, o 30 sekund.
Wyjmij patelnię z ognia i utrzymuj ciepło, przykryte, podczas przygotowywania ryby.
Białka i pozostałą 1 łyżkę skrobi kukurydzianej połączyć w szerokiej, płytkiej misce i ubijać, aby zmiksować.
Połącz Czarne i białe nasiona sezamu na talerzu. Każdy filet rybny zanurzyć najpierw w mieszaninie z białkiem jajka, aby pokryć obie strony, a następnie w nasionach sezamu, aby całkowicie pokryć, wytrząsając nadmiar.
Umieść każdy filet, ponieważ jest pokryty blachą do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do najniższego ustawienia.
Podgrzać pozostały olej filiżanki w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj połowę filetów rybnych lub tyle, ile będzie pasować wygodnie; nie tłocz patelni. Smażyć, aż lekko zbrązowieje z obu stron, o 3 minut na stronę, w zależności od grubości filetów. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby filety ładnie brązowały, ale nasiona nie palą się. Za pomocą szpatułki z rowkiem przełożyć filety na ręczniki papierowe, aby osuszyć, a następnie na talerz. Przykryj luźno folią aluminiową i utrzymuj ciepło w piekarniku podczas smażenia pozostałych filetów.
Gdy wszystkie filety są sauted, łyżka gorącym sosem nad nimi i podawać natychmiast.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.