Filety rybne z masłem cytrusowo-ziołowym
Filety rybne z masłem cytrusowo-ziołowym mogą być właśnie tym przepisem bezglutenowym i peskatariańskim , którego szukasz. Ten przepis jest dla 4 osób. To danie główne ma 565 kalorii , 21 g białka i 48 g tłuszczu na porcję. Za 10,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jeśli masz skórkę z cytryny, sok pomarańczowy, filet z dorsza i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 64% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Crispy-Crowned Guacamole Fish Filets , Hot and Sour Grilled Fish Filets i Almond Crusted Salmon Filets with Roasted Broccolini .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. W małej misce połącz pierwsze osiem składników; ubijaj, aż się połączą. Uformuj połowę mieszanki masła w rulon; zawiń w folię spożywczą i zamroź.
Resztę mieszanki włóż do miski nadającej się do użytku w kuchence mikrofalowej; podgrzewaj przez 1–2 minuty lub do całkowitego roztopienia się.
Ułóż filety rybne w nieposmarowanym natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali.
Skropić roztopionym masłem.
Piec bez przykrycia przez 10–15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo rozdzielała się na kawałki widelcem.
Pokrój kawałek masła na plasterki i podawaj z rybą.