Filet wieprzowy musztardowy z soczewicą jabłkową i ziołami aioli

Filet wieprzowy musztardowy z soczewicą jabłkową i ziołami aioli
Filet z musztardy wieprzowej z soczewicą jabłkową i ziołami aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 750 kalorii, 54g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 31 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka estragonu, fasolka szparagowa, jabłko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Filet wołowy z ziołami, czosnkiem i musztardą, Łosoś i soczewica z masłem ziołowo-musztardowym, oraz Filet wieprzowy z musztardą i ziołami.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Natrzeć wieprzowinę łyżką oleju, dodać przyprawę, a następnie zamknąć zewnętrzną część mięsa na całej patelni na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przełożyć wieprzowinę na blachę do pieczenia, posmarować Na Zewnątrz musztardą, następnie nacisnąć połowę estragonu i gotować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4
Wyjąć z piekarnika i przykryć folią na 5 min.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
W międzyczasie ugotować soczewicę w wywarze, aż będzie miękka, około 12 min, odcedzić, następnie wrzucić z pozostałą oliwą, połową soku z cytryny i jabłkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
SoczewicaSoczewica
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Aby aioli, wymieszać majonez, czosnek, Skórka z cytryny i pozostały sok i estragon z niektórych przypraw, a następnie odstawić. Pokrój wieprzowinę na grube plastry i podawaj na półmisku z soczewicą, miską aioli do zanurzenia i zieloną fasolką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
SoczewicaSoczewica
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
AioliAioli
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Finca La Malena Malbec. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
Finca La Malena Malbec
Finca La Malena Malbec
100% Malbec ze wschodniej Mendozy. Gleby wapienne i gliniaste, chłodne zimy i ciepłe lata zapewniają doskonałą koncentrację owoców i gładkie garbniki. Ciemny Rubin w Kolorze odbijającym światło w szeregu pomarańczowych / fioletowych odcieni. Przyjemny nos wypełniony nutami czerwonych leśnych owoców i ziół. Młode okrągłe taniny nadają mu jedwabistą zmysłową konsystencję, która prowadzi do bogatego odczucia w ustach. Przepyszne warstwy czerwonych jagód, śliwek, wanilii i przypraw otwierają się, gdy się rozgrzewa, zapewniając bogaty charakter odmianowy. Delikatne wykończenie, które wypełnia lukę między napojami i dobrze utrzymuje się po ostatnim łyku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia52
Magazyn