Filet Mignon z sosem z czerwonego wina
Filet Mignon z sosem z czerwonego wina może być tylko bezglutenowy i pierwotny przepis, którego szukałeś. Za $4.17 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 335 kalorii, 26g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga bulionu wołowego, oregano, oliwy z oliwek i cebuli. Z łyżką wynik 41%, to danie jest solidne. Spróbuj Filet Mignon z sosem z czerwonego wina, Filet Mignon z czerwonym winem-sos chrzanowy, oraz Filet Mignon z sosem z czerwonego wina grzybowego dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na 1 łyżce masła do miękkości.
Dodaj czosnek, 1/4 łyżeczki soli i oregano; gotuj i mieszaj 1 minutę.
Dodaj koncentrat pomidorowy; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Stopniowo ubijaj wino. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę. Odcedź sos i wróć na patelnię. Stopniowo mieszaj pozostałe masło, aż się rozpuści.
Dodaj 1/4 łyżeczki pieprzu.
Zdejmij z ognia; trzymaj się ciepło.
Posyp steki pozostałą solą i pieprzem.
Skrop olejem. Grill, pod przykryciem, na średnim ogniu lub podsmaż 4 cale. od ognia przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°). Przykryj i odstaw na 3-5 minut.