Filet Mignon z sosem Grzybowo-winnym

Filet Mignon z sosem Grzybowo-winnym
Filet Mignon z sosem Grzybowo-winnym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.8 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 444 kalorie, 23G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka popękanego pieprzu, margaryny w sztyfcie, skrobi kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Filet Mignon z sosem pieczarkowym z czerwonego wina, Filet Mignon Z Sosem Grzybowo-Winnym - Wersja Lekka Waga Wat, oraz Filet Mignon z sosem z czerwonego wina.

Instrukcje

1
Stopić 1 1/2 łyżeczki masła w patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać szalotki i grzyby; smażyć przez 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
3
Dodaj 1 szklankę wina i 3/4 szklanki consomm; gotować przez 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
4
Grzyby wyjąć łyżką szczelinową; umieścić w misce. Zwiększyć ciepło do wysokiej; gotować mieszaninę wina, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać do pieczarek w misce; odstawić. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
6
Posypać pieprzem steki. Roztopić 1 1/2 łyżeczki masła w patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj steki; gotować 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować 1 1/2 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
8
Umieścić na talerzu; zachować ciepło.
9
Połącz sos sojowy i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
10
Dodaj 1/2 Puchar wina i pozostałe consomm na patelni; zeskrobać patelnię poluzować rumiane bitów. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj mieszaninę grzybów, mieszankę skrobi kukurydzianej i suszony tymianek; doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony TymianekSuszony Tymianek
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
GrzybyGrzyby
12
SOS podawać ze stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SOSSOS
13
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn