Filet Mignon z sosem Grzybowo-winnym
Filet Mignon z sosem Grzybowo-winnym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.8 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 444 kalorie, 23G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka popękanego pieprzu, margaryny w sztyfcie, skrobi kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Filet Mignon z sosem pieczarkowym z czerwonego wina, Filet Mignon Z Sosem Grzybowo-Winnym - Wersja Lekka Waga Wat, oraz Filet Mignon z sosem z czerwonego wina.
Instrukcje
Stopić 1 1/2 łyżeczki masła w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać szalotki i grzyby; smażyć przez 4 protokół.
Dodaj 1 szklankę wina i 3/4 szklanki consomm; gotować przez 5 minut, często mieszając.
Grzyby wyjąć łyżką szczelinową; umieścić w misce. Zwiększyć ciepło do wysokiej; gotować mieszaninę wina, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 5 minut).
Dodać do pieczarek w misce; odstawić. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Posypać pieprzem steki. Roztopić 1 1/2 łyżeczki masła w patelni na średnim ogniu.
Dodaj steki; gotować 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować 1 1/2 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieścić na talerzu; zachować ciepło.
Połącz sos sojowy i skrobię kukurydzianą.
Dodaj 1/2 Puchar wina i pozostałe consomm na patelni; zeskrobać patelnię poluzować rumiane bitów. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę.
Dodaj mieszaninę grzybów, mieszankę skrobi kukurydzianej i suszony tymianek; doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę, stale mieszając.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.