Filet Mignon z blenderem Bearnaise

Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Filet Mignon z blenderem Bearnaise może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1332 kalorii, 65g białka, oraz 115 g tłuszczu każdy. Na $10.95 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, koszerną sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Simply Elegant Filet Mignon w sosie Bearnaise, Krab i Shiitake-filet nadziewany Mignon z przegrzebkami nurkowymi zawinięty w peruwiańskie fioletowe siatki ziemniaczane i sos Bearnaise, oraz SOS Easy Blender Bearnaise.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Weź polędwicę wołową i skropić oliwą z oliwek. Dobrze przyprawić dużą ilością soli koszernej i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przed gotowaniem upewnij się, że ma temperaturę pokojową.
Umieść dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu na górze pieca i zapiekać polędwicę na całym.
Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy polędwicę przez 15-17 minut (w zależności od grubości polędwicy). Termometr natychmiastowego odczytu po włożeniu do najgrubszej części mięsa powinien odczytywać 130 stopni F dla średnio rzadkich. Jeśli chcesz, aby był średni, gotuj przez kolejne 3 minuty w piekarniku.
Wyjąć z piekarnika i przykryć folią, a następnie pozostawić na 10 minut przed krojeniem.
Najpierw redukcja bearnaise. W małym rondlu połącz połowę estragonu, szalotki, octu i wina na średnim ogniu. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Zmiksować żółtka i redukcję bearnaise razem w blenderze. Po uruchomieniu blendera dodać 1/3 masła w powolnym, stałym strumieniu. Gdy emulguje, obrócić blender do wysokiej prędkości i dodać pozostałe masło.
Dodajemy pozostałe pół pęczka świeżych liści estragonu, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy jeszcze 1 buzz. Odstawić w ciepłe miejsce do przechowywania sosu.