Filet Mignon Au Poivre z suszonymi pomidorami Demi-Glace i smażoną brukselką
Filet Mignon Au Poivre z suszonymi pomidorami i smażoną brukselką to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 1005 kalorii, 47g białka, oraz 79 g tłuszczu. Na 9,82 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ząbków czosnku, oleju z pestek winogron, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Filet Mignon z pieprzem Cabernet Demi-glace, Filet Mignon Au Poivre, oraz Filet Mignon z sosem pomidorowo-czosnkowym suszonym na słońcu.
Instrukcje
1
Aby zrobić pomidor demi-glace, rozgrzać olej z pestek winogron w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać czosnek i szalotki i smażyć lekko przez 1 minutę. Wymieszaj suszone pomidory, ocet, bazę wołową i płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Każdego Burgera
Baza Wołowa
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
3
Niech zmniejszyć o połowę.
4
Brukselkę blanszować, aż będzie miękka i dobrze osuszyć. Smażyć boczek, aż będzie chrupiący na dużej patelni z uchwytami bezpiecznymi dla piekarnika i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Wlać większość tłuszczu boczku z patelni i roztopić masło na średnim ogniu na tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Posyp paprykę na ściętej stronie blanszowanej brukselki i podsmaż ją na maśle, pozostawiając na kilka minut w spokoju, aby rozpocząć proces karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
7
Przełożyć do miski, pokruszyć boczek, lekko wrzucić i ogrzać. Zaparkuj patelnię na stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Rozgnieść czosnek i popękany pieprz razem z moździerzem i tłuczkiem i odstawić na krótko. Filet mignon doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Popękany Pieprz
Filet Mignon
1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
11
Rozgrzać olej z pestek winogron na średnim ogniu w tej samej patelni saute. Podsmaż stek pozostawiając w spokoju przez pierwsze 2 minuty lub tak, aby rozpocząć proces karmelizacji. Odwróć steki i ugotuj drugą stronę w ten sam sposób. Gotuj do temperatury wewnętrznej 115 Stopni F, mierzonej za pomocą termometru natychmiastowego odczytu dla średnio rzadkich lub wykonanego według własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Wyjąć z ognia i wcisnąć pastę czosnkową / pieprzową na powierzchnię steków. Zakończyć w piekarniku, aż skorupa staje się złoty kolor, o 2 do 5 protokół. (Pamiętaj, aby użyć rękawicy kuchennej, aby wyjąć patelnię z piekarnika.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu