Figowy, mus jabłkowy i migdałowy chleb śniadaniowy

Figowy, mus jabłkowy i migdałowy chleb śniadaniowy
Figowy, jabłkowy i migdałowy Bochenek śniadaniowy to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 9 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mus jabłkowy, cukier granulowany, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Palo Migdałowe Figi Quickbread, Ciasto Jabłkowe Bochenek, oraz Bochenek Z Ciasta Jabłkowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować streusel, połącz pierwsze 5 składników w małej misce, mieszając widelcem, aż będą kruche; odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Aby przygotować chleb, połącz figi i 1/2 szklanki wrzącej wody w małej misce; odstawić 30 minut. 2 (8-calowe) patelnie z bochenkiem w sprayu do gotowania; pył z 1 łyżką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
ChlebChleb
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Białka i jajka umieścić w średniej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodać mus jabłkowy, jogurt, olej i ekstrakt migdałowy; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
JogurtJogurt
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodać cukier; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
7
Zważyć lub lekko łyżką 75 uncji mąki uniwersalnej i 5 uncji mąki pełnoziarnistej do suchych miarek; poziom za pomocą noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
8
Mąki i pozostałe składniki połączyć w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Figi odsączyć i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
10
Dodać mieszankę fig i musu jabłkowego do mieszanki mąki, mieszając, aż się połączy. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
FigiFigi
11
Posypać streusel na ciasto.
12
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach przez 15 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1warzywo (np. szpinak)olejek cynamonowy, opcjonalnieolejek cynamonowy, opcjonalnie791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane migdały, tostyposiekane migdały, tosty2Spód: okruszki z herbatników grahamgrubo posiekane migdałygrubo posiekane migdały1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt kiełbasy klonowej, luzem lub wyjęte z dużej osłonki ogniwowej1 funt kiełbasy klonowej, luzem lub wyjęte z dużej osłonki ogniwowej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone1warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych3Spód: okruszki z herbatników grahampółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana1porcja startego parmezanuschłodzone masło, pokrojone na małe kawałkischłodzone masło, pokrojone na małe kawałki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefigi suszonefigi suszone1łyżka czerwony ocet winny(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę2largesOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezwykły jogurt beztłuszczowyzwykły jogurt beztłuszczowy1porcja startego parmezanumąka uniwersalnamąka uniwersalna3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6,75 uncji mąki uniwersalnej (o6,75 uncji mąki uniwersalnej (o2Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses0warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2,5 uncji mąki pszennej pełnoziarnistej (ok.2,5 uncji mąki pszennej pełnoziarnistej (ok.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia5
Magazyn