Figgy Port Chutney
Figgy Port Chutney może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 31 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz miód, masło, konfitury figowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest improvable. Spróbuj Pieczone piersi z kaczki z portykiem, Cebula pomidor Czerwony Chutney-Czerwony Chutney dla Idli Dosa-łatwy Chutney s, oraz saunth chutney lub Sonth Chutney / słodki tamaryndowy chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; dodać szalotkę, i smażyć 3 do 5 minut lub do miękkości. Wymieszać figi i 5 kolejnych składników. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 15 minut lub aż ciecz zostanie prawie całkowicie wchłonięta.
Zdjąć z ognia, wymieszać z konfiturą i tymiankiem. Fajne 30 minut.
Podawać natychmiast lub przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia. (Jeśli schłodzone, odstawić na 30 minut przed podaniem.)