Fideua z Allioli jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 4,67 zł / porcja, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 704 kalorie. Ten przepis służy 8. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, małże, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Fideua Negra z Allioli Verde, Fideua, oraz Fideua.
Instrukcje
1
Wlać kolejne dwie filiżanki bulionu do patelni, ułożyć całość (shell-on) Jumbo krewetki dekoracyjnie na górze, i przenieść do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki Jumbo
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
Smażone Krewetki, Obrane
2
Piec, aż wierzch makaronu będzie chrupiący, a większość wywaru zostanie wchłonięta, około 10-15 minut. Należy wyrzucić małże, które nie zostały otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
3
Podawać natychmiast, w towarzystwie dużej ilości klinów cytrynowych i dużej miski allioli.* Jeśli masz zamiar używać patelni paella, aby ułatwić sobie pracę (szczególnie jeśli patelnia jest dość duża), możesz wykonać wszystkie kroki, wykonując sofregit (krok
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Cytrynowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
4
na patelni (nie musi być żaroodporne), a następnie przenieść wszystko do patelni paella do ostatecznego stovetop i gotowania w piekarniku. Zmniejsza to ilość czasu spędzanego na żonglowaniu patelnią nad wieloma palnikami, starając się równomiernie ugotować wszystko.(Mock) Allioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
Smażone Krewetki, Obrane
5
Prawdziwe allioli Wytwarza się przez wbijanie czosnku i soli w moździerzu i powoli mieszając w oliwie z oliwek, aż do utworzenia emulsji. To może być trudne, a prawdę mówiąc, lubię tę znacznie prostszą wersję tak samo. Jeśli chcesz spróbować swoich sił w prawdziwej rzeczy, jest tu dobry przepis; w tej wersji pamiętaj, aby rozpocząć go co najmniej godzinę przed planujesz podać.1 szklanka wysokiej jakości majonezy1 / 4 szklanki oliwy z oliwy3-4 ząbki czosnku, prasowane lub rozgniecione w moździerzu z połowy cytryny (lub do smaku)sól do smaku1-2 łyżki wody (opcjonalnie, dla uzyskania luźniejszej konsystencji)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Emulsje
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
6
Wymieszać wszystko razem i przechowywać w lodówce, pokryte, przez co najmniej godzinę, aby umożliwić smaki do mieszania. To trzyma kilka tygodni w lodówce.Jak to: jak Ładowanie...Powiązane