Fettuccine z pomidorami i chrupiącymi kaparami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Fettuccine z pomidorami i chrupiącymi kaparami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 643 kalorie, 24g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz pod ręką fettuccine, oliwę z oliwek, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fettuccine Z Pomidorami, Kaparami I Oliwkami, 20-minutowy Włoski Tuńczyk z pomidorami, kaparami i oliwkami, oraz Chrupiąca Żabnica z kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. W małej misce, wrzucić kapary ze skrobi kukurydzianej i przenieść na sito; strząsnąć nadmiar skrobi kukurydzianej.
Dodać pokrojone kapary do oleju i smażyć na dużym ogniu, przechylając i delikatnie potrząsając patelnią, aż kapary będą chrupiące i złociste, około 3 minut.
Spuścić kapary, rezerwując 2 łyżki oleju na patelni.
Rozłóż kapary na papierowym talerzu.
Dodaj anchois i czosnek na patelni i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż czosnek jest złoty i anchois rozpuścić, o 3 protokół.
Dodać prosciutto, oddzielając wstążki, i gotować, aż lekko rumiane, o 1 minutę.
Dodaj pomidory i pokruszony papryka i gotować tylko do pomidorów zaczynają się rozkładać, o 3 protokół. Wymieszać z bazylią.
Tymczasem w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj makaron aż do al dente.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania. Makaron przekładamy do garnka razem z wodą i polewamy sosem. Wrzucić na dużym ogniu, aż sos jest zagęszczony, o 2 protokół.
Makaron podawać w miseczkach, udekorowanych chrupiącymi kaparami. Podaj starty ser przy stole.