Fettuccine z pikantnymi brokułami
Fettuccine z pikantnymi brokułami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 577 kalorii, 22g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, pieprz, fettuccine i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Fettuccine Z Brokułów, Brokuły Fettuccine Alfredo, oraz Brokuł Kurczak Fettuccine.
Instrukcje
Na dużej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż orzechy są złote, o 2 protokół.
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować fettuccine aż al dente. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu i odsączyć fettuccine.
W międzyczasie rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i dodać brokuły. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane na dnie, o 5 protokół. Brokuły wymieszać, następnie dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, czosnek i pokruszony czerwony pieprz. Doprawić brokuły solą i pieprzem i gotować, delikatnie mieszając, aż czosnek będzie pachnący, około 1 minuty. Wyłącz ogrzewanie i przykryj.
Przenieść fettuccine do rozgrzanej miski i wrzucić z masłem.
Dodać brokuły i makaron gotowania wody i wrzucić dobrze.
Posypać zarezerwowane orzeszki piniowe i ser i podawać, przekazując więcej sera na stole.