Fettuccine z kurczakiem i szparagami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Fettuccine z kurczakiem i szparagami. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 962 kalorie. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką szparagi, masło, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szparagi-Fettuccine Z Kurczaka Dijon, Szynka Szparagowa Fettuccine, oraz Fettuccine z szynką i szparagami.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Makaron gotować do al dente, miękkie, ale nadal lekko jędrne.Tymczasem na dużej patelni na średnim ogniu, stopić 3 łyżki masła i oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i gotować przez około 2 protokół. Następnie dodać szparagi i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Szparagi wyjąć i odstawić na bok.
Dodać czosnek na patelni i gotować przez 30 sekund, często mieszając.
Dodaj pozostałą łyżkę masła, śmietanę i sok z cytryny i doprowadzić do duszenia. Obniżyć ciepło, aby utrzymać mieszaninę ciepłą.Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać kurczaka, orzeszki piniowe i szparagi.
Odcedzić makaron w durszlaku i zarezerwować trochę wody do gotowania.
Dodać makaron do mieszanki śmietany i wymieszać z serem. Jeśli mieszanka makaronu stała się gruba, przerzedź ją z częścią zarezerwowanej wody do gotowania.
Dodać płatki czerwonej papryki i podawać natychmiast.