Fettuccine z cytryną, rozmarynem i świeżymi figami
Fettuccine z cytryną, rozmarynem i świeżymi figami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 680 kalorii, 24g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka figi, rozmaryn, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fettuccine z figami, rozmarynem i boczkiem, Jajko Fettuccine Z Figami, Rozmarynem I Pancettą, oraz Świeże Fettuccine z figami, Prosciutto i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Podczas podgrzewania wody, pulsuj chleb w misce robota kuchennego, aż utworzy grube okruchy; powinno być około 1 szklanki.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni.
Dodaj okruchy i gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż zostaną upieczone i chrupiące, o 5 protokół.
Przenieść okruchy do małej miseczki
Dodaj pignoli na patelni i ciepła, stale mieszając, na małym ogniu, aż równomiernie złoty, o 3 protokół.
Dodaj do miski z tosty bułki tartej.
Połączyć pozostałe 4 łyżki oliwy z oliwek i czosnek na patelni i ciepła na małym ogniu, aż czosnek zaczyna skwierczeć.
Dodać figi i gotować delikatnie na małym ogniu, obracając ostrożnie, aby pokryć je olejem, przez 2 minuty.
Posypać skórką z cytryny, rozmarynem, solą i pieprzem do smaku. Utrzymuj ciepło na bardzo małym ogniu.
Gotować fettuccine wgotować wodę do al dente, 3 do 5 protokół. Chochla się filiżanka płyn do gotowania makaronu i zarezerwować go.
Powrót makaron do garnka, i dodać zastrzeżone makaron gotowania płynu i sok z cytryny; wrzucić do herbu.
Wlać mieszankę figową na wierzch.
Dodać masło i delikatnie wymieszać.
Połowę makaronu przełożyć na półmisek.
Posypać połowę tosty okruchy i pignoli. Wierzch z pozostałym makaronem, układając niektóre z fig na wierzchu. Wierzch z pozostałą mieszaniną okruchów i pignoli. Obficie przykryj wierzch Parmigiano-Reggiano i podawaj.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;