Fettuccine z cytryną, rozmarynem i świeżymi figami

Fettuccine z cytryną, rozmarynem i świeżymi figami
Fettuccine z cytryną, rozmarynem i świeżymi figami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 680 kalorii, 24g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka figi, rozmaryn, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fettuccine z figami, rozmarynem i boczkiem, Jajko Fettuccine Z Figami, Rozmarynem I Pancettą, oraz Świeże Fettuccine z figami, Prosciutto i kozim serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Podczas podgrzewania wody, pulsuj chleb w misce robota kuchennego, aż utworzy grube okruchy; powinno być około 1 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj okruchy i gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż zostaną upieczone i chrupiące, o 5 protokół.
5
Przenieść okruchy do małej miseczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Dodaj pignoli na patelni i ciepła, stale mieszając, na małym ogniu, aż równomiernie złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj do miski z tosty bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Połączyć pozostałe 4 łyżki oliwy z oliwek i czosnek na patelni i ciepła na małym ogniu, aż czosnek zaczyna skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać figi i gotować delikatnie na małym ogniu, obracając ostrożnie, aby pokryć je olejem, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Posypać skórką z cytryny, rozmarynem, solą i pieprzem do smaku. Utrzymuj ciepło na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
RozmarynRozmaryn
11
Gotować fettuccine wgotować wodę do al dente, 3 do 5 protokół. Chochla się filiżanka płyn do gotowania makaronu i zarezerwować go.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
12
Odcedzić makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
13
Powrót makaron do garnka, i dodać zastrzeżone makaron gotowania płynu i sok z cytryny; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Wlać mieszankę figową na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
15
Dodać masło i delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
16
Połowę makaronu przełożyć na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
17
Posypać połowę tosty okruchy i pignoli. Wierzch z pozostałym makaronem, układając niektóre z fig na wierzchu. Wierzch z pozostałą mieszaniną okruchów i pignoli. Obficie przykryj wierzch Parmigiano-Reggiano i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
MakaronyMakarony
FigiFigi
18
artykuł var
19
Typ_27_data = {};
20
artykuł
21
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn