Fettuccine all ' Alfredo con Prosciutto di Parma

Fettuccine all ' Alfredo con Prosciutto di Parma
Fettuccine all ' Alfredo con Prosciutto di Parma może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 2,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 26g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, grubo zmielony pieprz, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma), Fettuccine Alfredo z groszkiem i Prosciutto, oraz Prosciutto di Parma Caramele przystawki.

Instrukcje

1
Doprowadzić osoloną wodę do wrzenia toczenia makaronu i gotować do pakowania wskazówki dla makaronu al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Szynkę prosciutto pokroić w cienkie paski. Oddzielne wstążki szynki i luźno układać je i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
3
Rozgrzej dużą patelnię na umiarkowanym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Odcedzić makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5
Dodać masło do patelni i stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Do roztopionego masła dodać pół na pół. Ciągle mieszając, dodaj ser i gotuj sos 1 minutę. Doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i szczyptą soli. Wyłączyć ogień pod sosem i dodać makaron na patelni. Wrzucić makaron, aż sos pokryje makaron równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj wstążki prosciutto i wrzucić, aby równomiernie je rozprowadzić. Mangia!
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
TrudnośćNormalny
Gotowe W16 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn