Fettuccine all ' Alfredo con Prosciutto di Parma
Fettuccine all ' Alfredo con Prosciutto di Parma może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 2,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 26g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, grubo zmielony pieprz, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma), Fettuccine Alfredo z groszkiem i Prosciutto, oraz Prosciutto di Parma Caramele przystawki.
Instrukcje
Doprowadzić osoloną wodę do wrzenia toczenia makaronu i gotować do pakowania wskazówki dla makaronu al dente.
Szynkę prosciutto pokroić w cienkie paski. Oddzielne wstążki szynki i luźno układać je i odstawić.
Rozgrzej dużą patelnię na umiarkowanym ogniu.
Dodać masło do patelni i stopić.
Do roztopionego masła dodać pół na pół. Ciągle mieszając, dodaj ser i gotuj sos 1 minutę. Doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i szczyptą soli. Wyłączyć ogień pod sosem i dodać makaron na patelni. Wrzucić makaron, aż sos pokryje makaron równomiernie.
Dodaj wstążki prosciutto i wrzucić, aby równomiernie je rozprowadzić. Mangia!