Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 335 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz odparowane mleko, skórkę z cytryny, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie super. Spróbuj Fettuccine Alfredo, Fettuccine Alfredo, oraz Fettuccine Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kalafior, bulion i 1 szklankę wody w małym garnku; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować, aż kalafior będzie bardzo miękki, 25 do 30 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić 5 minut. Ostrożnie puree kalafior i cały płyn w blenderze, aż będzie bardzo gładki; odstawić.
Tymczasem doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i gotować makaron aż al dente, 8 protokół.
Dobrze spuścić, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania makaronu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać puree z kalafiora i odparowane mleko i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż lekko zgęstnieje, 5 minut i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać w grochu aż do ogrzania przez, 2 protokół. Wrzucić ugotowany makaron, parmezan i około 1/2 szklanki wody makaronu, aż makaron są powlekane, ale SOS jest nadal luźne.
Zdjąć z ognia i wrzucić masło, posiekaną natkę pietruszki i skórkę z cytryny. (Jeśli sos wydaje się gęsty, dostosuj konsystencję do pozostałej wody z makaronu).
Podawać natychmiast posypane posiekaną natką pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon