Feta z sezamem i konfitura figowa w kanapce Pita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj Fetanu z sezamem i dżemu figowego w kanapce Pita. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.55 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1009 kalorii, 27g białka, oraz 74g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście oregano, figi, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Veggie Fetan i rukola Pita kanapka z sosem Tzatziki, oraz Sezamowy tuńczyk & awokado z pikantnym makaronem z cukinią sezamową.
Instrukcje
Ser feta pokroić na 8 (około 1/2 cala grubości) plastry. Ułóż plastry w jednej warstwie na dużym talerzu i umieść w zamrażarce na 15 minut.
W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, aż zacznie brązowieć, 3 do 5 minut.
Dodać figi i oregano, doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż figi zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać miód i zdjąć z ognia.
Jajka ubić w średniej misce.
Połącz nasiona sezamu, Aleppo i kolendrę w dużym talerzu. Gdy feta ostygnie, zanurz w jajkach i równomiernie ze wszystkich stron pokryj sezamem.
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu do połysku. Fetę smażyć na złoty kolor z obu stron, ostrożnie obracając szczypcami, około 2 minut z każdej strony.
Przycinaj górną 1/3 każdej pita i starannie otwieraną kieszeń. Napełnij każdą kieszeń 2 patyczkami smażonej fety, 1/4 fig i 1/4 oliwek.