Feta-pizza z kurczakiem BBQ
Feta-pizza z kurczaka BBQ może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 22. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sera mozzarella, oscar mayer carving board flame grillowane paski piersi kurczaka, ser feta athenos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kurczak z grilla i Feta Pizza, Pizza z kurczakiem z grilla z fetą, oraz Pizza Z Kurczakiem - Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°.
Umieścić ciasto pizzy na blasze do pieczenia; posypać 1/2 szklanki mozzarelli.
Wrzucić kurczaka z sosem barbecue; łyżką na skorupę. Wierzch z fetą, cebulą i pozostałą mozzarellą.
Piec 10 do 12 min. lub aż mozzarella topi się i skorupa jest złoty brąz.
Odstawić 5 min. przed cięciem do serwowania.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.