Feijoada
Feijoada może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 144 kalorie. Ten przepis służy 15. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieprz, ocet winny, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Podobne przepisy to Vegan Feijoada, Brazylijska Feijoada, oraz Hardcore Feijoada.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli i doprowadzić do wrzenia; gotować 2 protokół.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Fasolę odsączyć; odstawić. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, kielbasa, i czosnek; podsmażyć 10 minut lub aż cebula będzie miękka.
Dodać kminek i smażyć 1 minutę. Powrót fasoli na patelnię.
Dodać wodę i kolejne 3 składniki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 10 minut lub aż ziarna będą miękkie; usunąć liść laurowy. Wymieszać z octem i ostrym sosem.