Featherlight Yeast Rolls
Featherlight Yeast Rolls może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 7 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, masło, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Featherlight Rolls, Roladki Drożdżowe, oraz Szybkie Bułki Drożdżowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie przykryć ziemniaki zimną wodą w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż bardzo miękkie, o 10 protokół. Rezerwa 1 szklanka płynu do gotowania, a następnie dobrze spuścić ziemniaki.
W międzyczasie roztopić 2 1/2 łyżki masła.
Rozgrzać gorące ziemniaki w dużej misce widelcem. Wymieszać mleko, sól, 2 łyżki cukru i 2 łyżki roztopionego masła (mieszanina będzie grudkowata).
Schłodzić 1/2 szklanki płynu do gotowania do ogrzania (105 do 46°). Wymieszać drożdże i odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami i pozostałą cieczą do gotowania.)
Mieszamy mieszaninę drożdży z mieszaniną ziemniaków, następnie mieszamy mąkę drewnianą łyżką, aż powstanie miękkie ciasto.
Wyłożyć ciasto na mąkę i zagnieść, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut (ciasto będzie lekko lepkie).
Umyj dużą miskę z pozostałym roztopionym masłem, a następnie przekręć ciasto do miski, aby pokryć. Przykryć szczelnie folią i odstawić do wyrośnięcia, schłodzone, 8 do 12 godzin.
Rozwałkuj ciasto (nie zagniataj), a następnie podziel na połowę.
Zwiń każdą połowę w 12-calowy kłodę na bardzo lekko posypanej mąką powierzchni lekko posypanymi rękami.
Wytnij każdy dziennik na 12 równych kawałków i rzuć każdy w kulkę. Ułóż równomiernie rozmieszczone w 6 rzędach po 4 (mniej niż 1/2 cala od siebie) w masle 13 - przez 9 - przez 2-calowej patelni do pieczenia. Przykryć patelnię ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte).
Niech rolki rosną w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia (będą wypełniać patelnię), od 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Roztopić Pozostałe 1 1/2 łyżki masła.
Umyj wierzch rolek roztopionym masłem i piecz do złotego koloru, 25 do 30 minut. Poluzować krawędzie ostrym nożem, następnie przenieść rolki do stojaka i lekko ostudzić.
Bułki są najlepsze w dniu, w którym są pieczone, ale można je dobrze zamrozić,zapakować do 1 miesiąca. Rozmrozić, następnie podgrzać, odsłonięty, na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, 5 do 10 minut.