Fava Bean Rounds (Falafel)
Przepis Fava Bean Rounds (Falafel) może zaspokoić swoje pragnienie middl eastern w około 3 godziny. Jedna porcja zawiera 572 kalorie, 24g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, pietruszkę, złotą mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fava Fasola Falafel, Fava Fasola Falafel Przepis, oraz Kolacja: fasola Fava, szparagi i sałatka z zielonej fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 szklanki wody i fasoli do wrzenia w rondlu 2-quart. Gotować 2 minuty; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 1 godzinę.
W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć fasolę.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 1 do 1/2 godziny lub do miękkości.
Spuścić, rezerwując płyn.
Fasolę zacieru widelcem; w razie potrzeby dodać 2 do 3 łyżek płynu. (Nie puree fasoli w blenderze lub robocie kuchennym.) Wymieszać z pozostałymi składnikami oleju execept. (
Mieszanina powinna być gruba.) Przykryć i odstawić 1 godzinę.
Szczypta off 1-calowe kawałki; kształt do rundy i spłaszczyć.
Rozgrzać olej (2 cale) w rondlu 3-quart do 191°. smażyć 4 lub 5 rund na raz w oleju 2 do 3 minut, obracając raz, aż złoty kolor.
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.