Faszerowane słodkie ziemniaki
Faszerowane słodkie ziemniaki to danie dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 373 kalorie . Za 1,52 dolara za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, szynki, słodkich ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pierwotną . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 61% , to danie jest dobre. Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Pieczone faszerowane ziemniaki (ziemniaki tandoori) , Słodkie ziemniaki faszerowane rozdrobnioną pieczoną wołowiną (Whole 30 i PALEO) i Ziemniaki faszerowane serem pleśniowym .
Instrukcje
Ziemniaki wyszorować i nakłuć.
Piec w temperaturze 350° przez 65-75 minut lub do miękkości. Ostudzić.
Odetnij gruby plaster z wierzchu każdego ziemniaka. Wydrąż miąższ, pozostawiając 1/4-calową skorupkę.
Przenieś miąższ do miski; dodaj masło i rozgnieć. Wymieszaj z szynką, cebulą i pieprzem. Nałóż łyżką do skorupek ziemniaków.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20–25 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.