Faszerowane dyni z komosą ryżową
Nadziewane dyni z quinoa zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 4,88 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 880 kalorii, 26g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 689 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę, dymkę, oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 99%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Quinoa, jarmuż i boczek faszerowane dyni, Quinoa z dyni, żurawiną i pistacjami (Quinoa "farsz"), oraz Butternut Squash Noodle Turkey Bolognese faszerowane Acorn Squash z roztopionym Gruyere: dwa sposoby.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 200C / wentylator 180C / Gaz
Połowę dyni, zgarnąć nasiona i zdobyć miąższ ostrym nożem.
Obie połówki ułożyć na blasze, skropić odrobiną oliwy z oliwek, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą morską, posypać suszonym oregano i gotować przez 40 minut. Wyjmij piekarnik, dodaj posiekaną paprykę do tacy obok kabaczka i gotuj przez kolejne 10 minut.
W międzyczasie wymieszaj resztę składników. Wyjmij tacę z piekarnika i ostrożnie przenieś paprykę do mieszanki farszu. Wymieszać i łyżką nadzienie na dyni. Wróć do piekarnika na 10 minut.