Faszerowana Kapusta Słodko-Kwaśna
Słodko-kwaśna faszerowana kapusta może być tylko hor d ' oeuvre, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Za $1.03 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, kapusty, cebuli i soku z cytryny. 274 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 93%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Słodko-kwaśna faszerowana kapusta musztardowa, Gołąbki nadziewane sosem słodko-kwaśnym, oraz Gołąbki nadziewane sosem słodko-kwaśnym.
Instrukcje
Umieść rodzynki w małej misce; zalej wrzącą wodą.
Odstawić na 5 minut; odcedzić i odstawić.
Napełnij holenderski piekarnik do trzech czwartych wodą; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kapustę; gotuj przez 2-3 minuty lub tylko do momentu, aż liście opadną z głowy. Odłóż 12 dużych liści na bułki; posiekaj pozostałą kapustę i odłóż na bok.
Wytnij grubą żyłkę z dna każdego zarezerwowanego liścia, wykonując cięcie w kształcie litery V.
Pokrój dwie cebule i odłóż na bok; posiekaj pozostałą cebulę. W dużej misce wymieszaj posiekaną cebulę, jajko, ryż, marchewkę, sól, pieprz i zarezerwowane rodzynki. Pokrusz wołowinę na mieszance i dobrze wymieszaj.
Umieść 1/4 szklanki mieszanki mięsnej na każdym liściu kapusty; zachodzą na siebie odcięte końce liścia. Złóż boki. Zaczynając od wyciętego końca, zwiń całkowicie, aby zamknąć nadzienie.
Umieść pokrojoną cebulę i zarezerwowaną posiekaną kapustę w 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia. Ułóż gołąbki szwem do dołu na wierzchu.
Połącz sos pomidorowy, brązowy cukier i sok z cytryny; polej bułki.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1 godzinę lub do miękkości kapusty, a termometr do mięsa wskazuje 160°. Odkryć; piec 5-10 minut dłużej lub do momentu, gdy sos osiągnie pożądaną konsystencję.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Bodegas Naveran Dama Cava. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Bodegas Naveran Dama Cava]()
Bodegas Naveran Dama Cava
Jeden z niewielu Vintage Cavas wyprodukowanych w Hiszpanii. Dama jest pełna, ale jasna i rześka. Osiedle Naverán produkuje wysokiej jakości Cavas od 1901 roku. Wszystkie wykonane tu Cavas pochodzą z winnic będących własnością i kontrolowanych przez posiadłość. Dama jest fermentowana w butelce (a la méthode champenoise) i starzona w osadzie przez 24 miesiące.Caves Naveran to producent najwyższej jakości Cava, który wykorzystuje winogrona uprawiane na terenie posiadłości. Naveran Dama to arcydzieło Cava, połączenie Chardonnay, które nadaje Wino i objętość, oraz Parellada, która nadaje pikantny, jasny charakter, który przecina maślaną okrągłość Chardonnay. Miłośnicy szampana będą cieszyć się tym śródziemnomorskim "Farmer' s fizz " z ostrygami, surowym tuńczykiem i sushi. Jego świeża kwasowość uzupełnia również desery owocowe, zwłaszcza brzoskwinie i pokrojone pomarańcze.