Fasolka szparagowa z sosem Pieczarkowo-Madera
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Fasolka szparagowa z sosem Grzybowo-Maderskim może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, grzyby shiitake, boczniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Fasolka szparagowa z sosem grzybowym XO, Fasolka szparagowa w kremowym sosie grzybowym, oraz Fasolka szparagowa z sosem grzybowym Cremini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stopić 2 łyżki masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj wszystkie grzyby i tymianek; smażyć 5 minut.
Dodać 2 łyżki szalotki; smażyć, aż grzyby będą miękkie, o 3 protokół.
Dodaj Maderę i gotuj na wolnym ogniu, aż prawie cała ciecz wyparuje, około 2 minut.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół. Odstawić SOS. Fasolę gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękka, 5 minut.
Przełożyć do miski z lodowatą wodą; ostudzić.
Drenaż. (Sos i fasola mogą być wykonane 6 godzin wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.)
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużego głębokiego rondla, aby osiągnąć głębokość 4 cali.
Umieść 1/4 porów w małym metalowym sitku. Przecedzić na olej; smażyć na złoty kolor, 40 sekund. Podnieś sitko z oleju.
Odcedzić pory na ręcznikach papierowych. Powtórz z pozostałymi porami w kolejnych 3 partiach. Pory doprawić solą.
Roztopić 1 łyżkę masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać fasolę i pozostałe 1 łyżka szalotki; wrzucić do ogrzewania przez. Doprawić solą i pieprzem.
Fasolę ułożyć na półmisku.
Przynieś sos na wolnym ogniu. Łyżka sosu na fasoli.
Posypać smażonymi porami.