Fasola maślana z jarmużem i jajkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj fasolę maślaną z jarmużem i jajkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 497 kalorii, 19g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.02 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 270 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka gałązek tymianku, sól wieprzowa, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Jarmuż i jajka, Jajka I Jarmuż, oraz Patelnia jęczmień z jarmużu i jaj dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę przykryć 2 ćwiartkami zimnej wody i dodać 2 łyżki soli. Wymieszać jeden raz, aby połączyć, a następnie odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 8 godzin i do 18 godzin.
Fasolę odcedzić, opłukać i dodać do dużego rondla.
Dodać sól wieprzową (patrz uwaga), bulion z kurczaka, liście laurowe, tymianek, cebulę, marchew i seler. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do gołego dusić i gotować, aż fasola są całkowicie miękkie, o 1 godzinę, uzupełniając wodą w razie potrzeby (fasola powinna być tylko szturchając przez górną powierzchnię.
Odrzuć liście laurowe, gałązki tymianku, cebulę, marchew i seler.
Wyjąć wieprzowinę i wyrzucić w razie potrzeby lub posiekać i dodać z powrotem do garnka.
Dodać pomidory i jarmuż do garnka, doprowadzić do duszenia, i gotować, delikatnie mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką, aż zgęstnieje i gulasz jak, o 20 minut dłużej.
Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać, polewając jajkami na twardo i mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Fasola może być przechowywana w hermetycznym pojemniku w lodówce do 5 dni i z czasem ulegnie poprawie. Podgrzać w kuchence mikrofalowej lub delikatnie wymieszać na średnim ogniu, dodając płyn w razie potrzeby.