Fasola holenderska dla mamy Pennsylvania
Fasola holenderska mamy Pennsylvania może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, baby Lima fasola, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pennsylvania Dutch Chicken Pot Pie, Pennsylvania Dutch Coleslaw, oraz Pennsylvania Ogórki Holenderskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 1 godzinę.
Fasolę odsączyć; powrócić na patelnię.
Dodać 4 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Wytrzyj patelnię do sucha ręcznikiem papierowym.
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 30 sekund.
Połącz fasolę, pozostałą 1/2 łyżeczki soli, mieszankę cebuli, bulion i następne 4 składniki (przez musztardę) w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika; wymieszać z kwaśną śmietaną.