Fasola biała z Prosciutto
Biała fasola z Prosciutto może być tylko przystawka szukasz. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz rozmaryn, fasola cannellini, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Biała fasola z Prosciutto i szałwią, Portobello grzyby z białą fasolą i Prosciutto, oraz Rotini z Escarole, białą fasolą i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół.
Dodaj czosnek i rozmaryn; smażyć 30 sekund.
Dodaj wino; gotuj, aż płyn odparuje.
Dodaj bulion, pieprz i fasolę; gotuj przez 3 minuty lub aż fasola zostanie dokładnie podgrzana. Wymieszać natkę pietruszki i prosciutto.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu. Stopniowo dodawaj (1 funt) torebkę posiekanej eskaroli i gotuj 1 minutę.
Dodać 1/4 szklanki wody; przykryć. Gotować przez 30 sekund i odkryć.
Dodaj 4 łyżeczki czosnku, 1/2 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki, 1/4 łyżeczki soli i fasoli. Gotować przez 2 minuty.
Dodaj 1 łyżeczkę startej skórki cytryny, 2 łyżeczki soku z cytryny i czarny pieprz.
Służy 6 (wielkość porcji: około 2/3 filiżanki). Kalorie 62; tłuszcz 7G (sat 3g); sód 226MG
Połącz 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1/2 łyżeczki czosnku, 1/4 łyżeczki musztardy Dijon, 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu i 1/8 łyżeczki cukru w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj 1/4 szklanki czerwonej cebuli, pietruszka, i fasola cannellini; wrzucić delikatnie do herbu. Top z 2 łyżkami ogolonego świeżego sera Parmigiano-Reggiano.
Służy 4 (wielkość porcji: 1/2 szklanki). Kalorie 86; tłuszcz 3g (sat 8g); sód 194MG