Farsz z kasztanów, cebuli i porzeczek

Farsz z kasztanów, cebuli i porzeczek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kasztan, cebula, i farsz porzeczki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje 99 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka, masło, liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Farsz Kasztanowy, Cebulowy, Porzeczkowy, Farsz Kiełbasowo-Porzeczkowy, oraz Farsz do kiełbas, porów i porzeczek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325° F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej płytkiej patelni do pieczenia tosty chleb w środku piekarnika, aż po prostu suche, 15 do 20 protokół. Cebulę pokroić wzdłuż na pół i każdą połowę pokroić na 8 klinów. W dużej ciężkiej patelni gotować cebulę na maśle na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Jeśli używasz kasztanów w puszkach, spłucz i osusz. W rondlu dusić pakowane próżniowo lub konserwy kasztany w 2 szklanki bulionu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z porzeczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Pozostawić mieszaninę 5 minut.
6
Posiekaj natkę pietruszki. W dużej misce wymieszać chleb, cebula, mieszanka kasztanów, Pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu, zioła, i sól i pieprz do smaku i całkowicie ostudzić. Farsz można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić farsz do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
FarszFarsz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
ChlebChleb
BulionBulion
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Każdy zamrożony drób przeznaczony do farszu powinien być całkowicie rozmrożony, a sam farsz doprowadzony do temperatury pokojowej przed włożeniem do indyka. Nie wypychaj swojego ptaka w noc przed gotowaniem; taki pozornie oszczędzający czas może mieć niebezpieczne rezultaty. Zamiast tego najlepiej jest luźno wypełnić szyję ptaka i jamę ciała bezpośrednio przed pieczeniem. I Zawsze używaj mięsa lub termometru natychmiastowego odczytu: mięso odbywa się, gdy temperatura najgrubszej części uda (uważaj, aby nie dotknąć kości) osiągnie 82°.; farsz pieczony wewnątrz ptaka odbywa się w temperaturze 160°-165°F. po upieczeniu pozostaw swój nadziewany drób 15 do 20 minut, co daje podwójną gwarancję, że osiągnięto wymagane temperatury dla bezpieczeństwa żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
MięsoMięso
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
1
W płytkim naczyniu do pieczenia upiec farsz w rozgrzanym 325° F. piekarnik 45 minut (na wilgotny farsz, piec cały czas pod przykryciem; na mniej wilgotny farsz z lekko chrupiącym wierzchem, odkryć w połowie czasu pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Farsz udekorować natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn