Farsz z kasztanów, cebuli i porzeczek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kasztan, cebula, i farsz porzeczki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje 99 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka, masło, liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Farsz Kasztanowy, Cebulowy, Porzeczkowy, Farsz Kiełbasowo-Porzeczkowy, oraz Farsz do kiełbas, porów i porzeczek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325° F.
W dużej płytkiej patelni do pieczenia tosty chleb w środku piekarnika, aż po prostu suche, 15 do 20 protokół. Cebulę pokroić wzdłuż na pół i każdą połowę pokroić na 8 klinów. W dużej ciężkiej patelni gotować cebulę na maśle na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, o 25 protokół.
Jeśli używasz kasztanów w puszkach, spłucz i osusz. W rondlu dusić pakowane próżniowo lub konserwy kasztany w 2 szklanki bulionu 15 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z porzeczkami.
Pozostawić mieszaninę 5 minut.
Posiekaj natkę pietruszki. W dużej misce wymieszać chleb, cebula, mieszanka kasztanów, Pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu, zioła, i sól i pieprz do smaku i całkowicie ostudzić. Farsz można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić farsz do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Każdy zamrożony drób przeznaczony do farszu powinien być całkowicie rozmrożony, a sam farsz doprowadzony do temperatury pokojowej przed włożeniem do indyka. Nie wypychaj swojego ptaka w noc przed gotowaniem; taki pozornie oszczędzający czas może mieć niebezpieczne rezultaty. Zamiast tego najlepiej jest luźno wypełnić szyję ptaka i jamę ciała bezpośrednio przed pieczeniem. I Zawsze używaj mięsa lub termometru natychmiastowego odczytu: mięso odbywa się, gdy temperatura najgrubszej części uda (uważaj, aby nie dotknąć kości) osiągnie 82°.; farsz pieczony wewnątrz ptaka odbywa się w temperaturze 160°-165°F. po upieczeniu pozostaw swój nadziewany drób 15 do 20 minut, co daje podwójną gwarancję, że osiągnięto wymagane temperatury dla bezpieczeństwa żywności.
W płytkim naczyniu do pieczenia upiec farsz w rozgrzanym 325° F. piekarnik 45 minut (na wilgotny farsz, piec cały czas pod przykryciem; na mniej wilgotny farsz z lekko chrupiącym wierzchem, odkryć w połowie czasu pieczenia).
Farsz udekorować natką pietruszki.