Farsz z indyka mamy
Farsz z indyka mamy to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 463 kalorie, 13g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 706 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz orzechy włoskie, jabłko, porzeczki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk mojej babci z farszem chlebowym i jak ugotować idealnego indyka, Klasyczny farsz z indyka (służy do nadziewania indyka), oraz Hiszpański ryż mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Jeśli jeszcze nie zrobiłeś bulionu, weź podroby z indyka-serce i żołądek-i szyję, jeśli chcesz, i włóż je do małego rondla, zalej wodą i dodaj trochę soli. Doprowadzić na wolnym ogniu; gotować na wolnym ogniu przez około godzinę, odkryte. Odcedzić wywar do pojemnika do użycia z farszem. Alternatywnie możesz użyć bulionu z kurczaka lub po prostu zwykłej wody z tym przepisem.2 Toast orzechy włoskie przez ogrzewanie ich na patelni na średnim ogniu przez kilka minut, mieszając, aż są lekko rumiane (nie spalone) lub umieścić je w kuchence mikrofalowej na wysokiej, aż można poczuć zapach ich opiekania, o minutę lub dwie.
Niech ostygną podczas opiekania chleba, a następnie z grubsza posiekać je. 3
Rozgrzać dużą patelnię sauté na średnim ogniu. Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła, dodać kostki chleba i wymieszać, aby kawałki chleba pokryć roztopionym masłem. Następnie niech tosty; tylko włączyć je, gdy stały się trochę rumiane na boku. Uwaga, jeśli nie pracujesz z nieco wysuszonym, jednodniowym chlebem, połóż kostki chleba na patelni do pieczenia i włóż je do gorącego piekarnika na 10 minut, aby najpierw wysuszyć, a następnie posmaruj je masłem na blasze kuchennej. Chleb powinien być trochę suchy na początku, albo skończysz z papkowatym farszem. 4 w dużym piecu holenderskim, podsmażyć posiekaną cebulę i seler na średnim ogniu z pozostałymi 3 łyżkami masła, aż do ugotowania, około 5-10 minut.
Dodać ugotowane posiekane orzechy włoskie.
Dodaj posiekane zielone jabłko, porzeczki, rodzynki, oliwki, natkę pietruszki.
Dodaj jedną filiżankę wywaru z gotowania podrobów z indyka lub wywaru z kurczaka (wystarczy, aby farsz był wilgotny podczas gotowania).
Dodaj szałwię, przyprawę do drobiu, sól i pieprz. 5 okładka. Zmniejsz temperaturę. Gotować przez godzinę lub aż jabłka są gotowane przez. Sprawdzaj co dziesięć minut i dodaj wodę lub bulion w razie potrzeby podczas gotowania, aby farsz był wilgotny i nie przyklejał się do dna patelni.