Przepis Farro Risotto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 15 minut. Jedna porcja zawiera 732 kalorie, 20g białka, oraz 19g tłuszczu. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz ricottę, grzyby crimini, marsala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Słodka kukurydza, Goudan i Farro Risotto Plus 15 Farro s, które pokochasz na zawsze, Farro Risotto, oraz Farro Risotto.
Instrukcje
1
Przykryj suszone borowiki 1/2 szklanki niedawno przegotowanej wody, a następnie napełnij czajnik i ponownie połóż go na ogniu, jeśli przygotowujesz bulion koncentratem, kostką lub proszkiem. W szerokim, ciężkim rondlu (który jest wyposażony w pokrywkę) dodać 2 łyżki oleju i drobną plątaninę pora jadeitu i gotować, często mieszając, przez około 5 minut lub do czasu, aż pory zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Odcedzić borowiki, rezerwując płyn do namaczania, a następnie posiekać i dodać je do patelni. Dobrze wymieszać, następnie dodać farro i obrócić delikatnie, ale dokładnie na patelni. Napij się wody z Marsali i porcini i pozwól jej się bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Farro
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Uzupełnić bulion zgodnie z życzeniem i dodać go do patelni farro, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, a następnie zacisnąć na pokrywce, zmniejszyć ogień i pozwolić mu gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż farro zostanie ugotowany i cały płyn wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Farro
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Podczas gotowania farro, ogrzać pozostałe 2 łyżki oleju na średniej wielkości patelni i gotować pokrojone grzyby crimini przez około 5 minut lub do momentu, gdy zaczną zmiękać (będą najpierw wydawać się alarmująco suche), w którym momencie dodać tymianek, zetrzeć (lub mielone i dodać) czosnek, i gotować przez kolejne 5 minut lub aż grzyby są soczyste i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Farro
Mięso Mielone
2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Usuń z ciepła, jeśli nadal jest czas na zegarze dla farro. Gdy Farro jest gotowane, zdjąć go z ognia, zbyt, i dodać gotowane grzyby. Wymieszać z ricottą i parmezanem (stopią się w ogniu farro), aż farro będzie kremowe, następnie posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej