Farro Lidii Bastianich z tuńczykiem i pomidorami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Farro Lidii Bastianich z Tunanem i pomidorami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 952 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka farro, pulchne ząbki czosnku, płatki peperoncino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to 50 kobiet w jedzeniu - Lidia Bastianich-słodkie i S, Sałatka Tunan I Farro, oraz One-Pan Farro z pomidorami.
Instrukcje
Farro wrzucić na sito i spłukać pod zimną wodą.
Odcedzić, a następnie wrzucić do dużego garnka, wraz z 6 szklankami wody, liśćmi laurowymi, 1/2 łyżeczki soli i 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i częściowo przykryć. Gotować, aż ziarna są gotowane przez, ale są jeszcze trochę al dente, o 30 protokół. Większość płynu powinna zostać wchłonięta, ale spuścić wodę, która pozostała. Odrzuć liście laurowe.
Tymczasem, dodać 1/3 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni ustawić na średnim ogniu. Gdy olej zaczyna migotać, dodać czosnek i peperoncino, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina jest bardzo pachnące, 30 sekund do minuty.
Dodać pomidory, 2 łyżeczki soli i kapary.
Niech mieszanina pęcherzyków przez około pięć minut, mieszając od czasu do czasu.
Podczas gotowania, osuszyć puszki tuńczyka i użyć palców do płatków tuńczyka na 1/2-calowe kawałki. Po pomidory gotowane przez pięć minut, dodać płatki tuńczyka na patelni. Ostrożnie wymieszaj mieszaninę, aby nie rozbijać zbytnio tuńczyka. Gotować, ostrożnie mieszając co minutę, przez kolejne pięć minut.
Zmniejszyć ogień do średniego i wlać pozostałą oliwę z oliwek (około 3 łyżki stołowe). Wymieszać w farro, i gotować, aż farro jest bardzo gorące i pokryte sosem, o jedną minutę. W razie potrzeby doprawić solą.
Udekorować natką pietruszki i podawać natychmiast.