Farmstand zupa pomidorowa z pesto z rukoli

Farmstand zupa pomidorowa z pesto z rukoli
Farmstand zupa pomidorowa z pesto rukola może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz parmezan, szalotki, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Pomidorowa Farmstand, Izraelska Sałatka z kuskusem i pomidorami z pesto z rukoli, oraz Mus serowy w rożku z pikantnym sosem pomidorowym i Pesto z rukoli.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Ułóż rdzeniowane pomidory na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Skropić 2 łyżki oliwy z oliwek i upiec je, aż będą marszczone, około 30 minut; odstawić. Podczas gdy pomidory ostygną, podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na małej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj szalotki i 2 ząbki posiekanego czosnku i smażyć na średnim ogniu, aż zmienią się na złoty kolor i karmelizowane, 15 do 20 protokół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
4
Gdy pomidory są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, odklej skórki, które powinny łatwo ześlizgnąć się.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
5
Obrane pomidory włożyć do słoika blendera wraz z podsmażoną szalotką i czosnkiem, pokruszonymi pomidorami (z sokiem), 1 łyżką soli i cukrem. Proces, aż zupa jest gładka. W razie potrzeby wymieszać śmietanę i wódkę. Przechowywać w lodówce w przykrytej misce przez co najmniej 6 godzin, lub najlepiej przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Całe W PuszkachPomidory Całe W Puszkach
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
KremKrem
SokSok
CukierCukier
WódkaWódka
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Toast orzeszki piniowe, mieszając od czasu do czasu, na patelni ustawionej na średnim ogniu, aż zmienią kolor na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Połącz rukolę, orzeszki piniowe, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli i sok z cytryny w słoiku blendera lub miski roboczej robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze, a następnie powoli dodaj oliwę przez rurkę i proces.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
RukolaRukola
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Przenieść pesto do miski i wymieszać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Schłodzoną zupę wrzucić do poszczególnych miseczek i w każdą z nich wkręcić 1 łyżkę pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa ChłodzonaZupa Chłodzona
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
ChochlaChochla
2
Zrób to wcześnie
3
Zupę można przygotować do 4 dni wcześniej i schłodzić. To samo z pesto. Oba powinny być dobrze przykryte. Pesto z rukoli nie brązowieje pod wpływem tlenu, podobnie jak jego bardziej powszechny kuzyn, pesto bazyliowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
RukolaRukola
ZupaZupa
4
Zmienność
5
Bardziej tradycyjni mogą preferować pesto bazyliowe. Można również wyeliminować śmietanę i uzupełnić zupę odrobiną crème fraîche lub jogurtu po grecku i mżawką pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt GreckiJogurt Grecki
Creme FraicheCreme Fraiche
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
KremKrem
ZupaZupa
6
Piekarnia i kawiarnia od 199
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn