Farmstand zupa pomidorowa z pesto z rukoli
Farmstand zupa pomidorowa z pesto rukola może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz parmezan, szalotki, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Pomidorowa Farmstand, Izraelska Sałatka z kuskusem i pomidorami z pesto z rukoli, oraz Mus serowy w rożku z pikantnym sosem pomidorowym i Pesto z rukoli.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Ułóż rdzeniowane pomidory na obramowanej blasze do pieczenia.
Skropić 2 łyżki oliwy z oliwek i upiec je, aż będą marszczone, około 30 minut; odstawić. Podczas gdy pomidory ostygną, podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na małej patelni.
Dodaj szalotki i 2 ząbki posiekanego czosnku i smażyć na średnim ogniu, aż zmienią się na złoty kolor i karmelizowane, 15 do 20 protokół; odstawić.
Gdy pomidory są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, odklej skórki, które powinny łatwo ześlizgnąć się.
Obrane pomidory włożyć do słoika blendera wraz z podsmażoną szalotką i czosnkiem, pokruszonymi pomidorami (z sokiem), 1 łyżką soli i cukrem. Proces, aż zupa jest gładka. W razie potrzeby wymieszać śmietanę i wódkę. Przechowywać w lodówce w przykrytej misce przez co najmniej 6 godzin, lub najlepiej przez noc.
Toast orzeszki piniowe, mieszając od czasu do czasu, na patelni ustawionej na średnim ogniu, aż zmienią kolor na złoty kolor, o 4 protokół.
Połącz rukolę, orzeszki piniowe, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli i sok z cytryny w słoiku blendera lub miski roboczej robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze, a następnie powoli dodaj oliwę przez rurkę i proces.
Przenieść pesto do miski i wymieszać z parmezanem.
Schłodzoną zupę wrzucić do poszczególnych miseczek i w każdą z nich wkręcić 1 łyżkę pesto.
Zupę można przygotować do 4 dni wcześniej i schłodzić. To samo z pesto. Oba powinny być dobrze przykryte. Pesto z rukoli nie brązowieje pod wpływem tlenu, podobnie jak jego bardziej powszechny kuzyn, pesto bazyliowe.
Bardziej tradycyjni mogą preferować pesto bazyliowe. Można również wyeliminować śmietanę i uzupełnić zupę odrobiną crème fraîche lub jogurtu po grecku i mżawką pesto.
Piekarnia i kawiarnia od 199