Farinata z szałwią, oliwkami i cebulą

Farinata z szałwią, oliwkami i cebulą
Need a przystawka wegańska? Farinata z szałwią, oliwkami i cebulą może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. 53 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę z ciecierzycy, sól, oliwki niçoise i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Szałwia Farinata, Szparagi, pomidory i cebula Farinata, oraz Szalotka pieczona na patelni z oliwkami i szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Co najmniej 1 godzinę przed zrobieniem farinaty, Ustaw kamień do pizzy na stojaku w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 288°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ubić razem mąkę z ciecierzycy i wodę, aż będzie gładka, następnie ubić solą i 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Odstawić na co najmniej 30 minut w temperaturze pokojowej.
4
Cebulę ugotować z solą do smaku w 1 łyżce oleju na dużej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, około 10 minut, a następnie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Umieść przyprawioną 10-calową żeliwną okrągłą patelnię na kamieniu do pizzy i podgrzej 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wyjmij patelnię z piekarnika i dodaj 1/2 łyżki oleju, przechylając, aby równomiernie pokryć. Pracując szybko, wymieszaj ciasto i kadzi około 7/8 szklanki (1 szklanka minus 2 łyżki) równomiernie na patelnię (ciasto będzie skwierczeć i zacząć ustawiać prawie natychmiast). Szybko rozrzuć jedną trzecią cebuli, oliwek i liści szałwii na cieście i ostrożnie Przywróć patelnię do kamienia do pizzy. Jeśli używasz piekarnika z wbudowanym brojlerem, piecz 12 minut, a następnie włącz ustawienie piekarnika do pieczenia przez 1 do 5 minut. Jeśli używasz piekarnika z brojlerem pod spodem, piecz 15 minut, a następnie przenieś patelnię do brojlerów na 1 do 2 minut. Krawędzie powinny być złotobrązowe i chrupiące, a góra pokryta złotymi Plamami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
ChochlaChochla
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Wsuń farinatę na deskę do krojenia. Zrób jeszcze 2 w ten sam sposób, podgrzewając patelnię 5 minut dla każdej kolejnej farinaty. Połówki farinaty i pokroić w paski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn