Farfalle z ricottą, miętą i groszkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Farfalle z ricottą, miętą i groszkiem. Ten przepis służy 10. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Mieszanka farfalle, groszek, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Farfalle Z Łososiem, Miętą I Groszkiem, Farfalle z jagnięcym Ragu, ricottą i miętą, oraz Groch z miętą i ricottą Salata.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć ricotta, masło i parmezan i dobrze wymieszać.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Gotować farfalle aż tylko al dente, o 10 minut lub jako opakowanie wskazuje Etykieta.
Dodaj groszek do garnka 1 minutę przed końcem czasu gotowania, aby się rozgrzać. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania i dokładnie odsączyć makaron i groszek.
Do garnka wrzucić makaron z groszkiem i dodać mieszankę ricotty. Wrzucić delikatnie, dodając wodę do gotowania 1 łyżkę. w czasie, gdy jest to konieczne, aby zwilżyć i płaszcz makaron. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z miętą i podawać.