Farfalle z groszkiem i pancettą
Farfalle z groszkiem i pancettą wymaga ok. 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 1108 kalorii, 48g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz akompaniament: parmigiano-reggiano, szalotka, pancetta i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Groch, Pancetta i cytryna Farfalle, Farfalle z kurczakiem, szparagami i pancettą, oraz Farfalle z kapustą Savoy, Pancettan i mozzarellą.
Instrukcje
Skorupa świeży groszek, jeśli używasz. Ukośnie pokroić cukier i / lub groszek śnieżny na trzecie części. Pancettę i szalotkę drobno posiekać osobno.
Napełnij 6-ćwiartkowy garnek do makaronu trzy czwarte pełnej osolonej wody i zagotuj groszek i makaron. Przygotuj miskę lodu i zimnej wody.
Gotować świeży lub mrożony groch we wrzącej wodzie do miękkości, około 2 minut, i łyżką szczelinową przenieść do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie. Gotować trzaski cukru i/ lub groszek śnieżny we wrzącej wodzie, aż będzie krucho-miękki, około 2 minut, i łyżką szczelinową przenieść do wody z lodem. Rezerwa wody w garnku na małym ogniu, pokryte.
Groszek odsączyć w durszlaku i przełożyć do miski.
W głębokim 12-calowej ciężkiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie i gotować pancetta w oleju, mieszając, aż złoty brąz i krawędzie są ostre, o 10 protokół. Wymieszać szalotki i gotować, mieszając, aż tylko miękkie, o 2 protokół.
Powrót wody w garnku do wrzenia. Makaron gotować we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż al dente i kadzi się i rezerwy 1 szklanka wody makaronu.
Odcedzić makaron w durszlaku i dodać do mieszaniny pancetta z groszkiem, 1/4 szklanki wody zarezerwowane makaron, i sól i pieprz do smaku.
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, delikatnie podrzucając (i dodając więcej wody z makaronu w razie potrzeby, jeśli mieszanina wyschnie), aż po prostu się ogrzeje.
Makaron podawać z Parmigiano-Reggiano.