Farfalle z groszkiem i pancettą

Farfalle z groszkiem i pancettą
Farfalle z groszkiem i pancettą wymaga ok. 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 1108 kalorii, 48g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz akompaniament: parmigiano-reggiano, szalotka, pancetta i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Groch, Pancetta i cytryna Farfalle, Farfalle z kurczakiem, szparagami i pancettą, oraz Farfalle z kapustą Savoy, Pancettan i mozzarellą.

Instrukcje

1
Skorupa świeży groszek, jeśli używasz. Ukośnie pokroić cukier i / lub groszek śnieżny na trzecie części. Pancettę i szalotkę drobno posiekać osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch świeżyGroch świeży
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
SzalotkaSzalotka
CukierCukier
2
Napełnij 6-ćwiartkowy garnek do makaronu trzy czwarte pełnej osolonej wody i zagotuj groszek i makaron. Przygotuj miskę lodu i zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
GrochGroch
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
GarnekGarnek
3
Gotować świeży lub mrożony groch we wrzącej wodzie do miękkości, około 2 minut, i łyżką szczelinową przenieść do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie. Gotować trzaski cukru i/ lub groszek śnieżny we wrzącej wodzie, aż będzie krucho-miękki, około 2 minut, i łyżką szczelinową przenieść do wody z lodem. Rezerwa wody w garnku na małym ogniu, pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
CukierCukier
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
4
Groszek odsączyć w durszlaku i przełożyć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
5
W głębokim 12-calowej ciężkiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie i gotować pancetta w oleju, mieszając, aż złoty brąz i krawędzie są ostre, o 10 protokół. Wymieszać szalotki i gotować, mieszając, aż tylko miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Powrót wody w garnku do wrzenia. Makaron gotować we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż al dente i kadzi się i rezerwy 1 szklanka wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
GarnekGarnek
7
Odcedzić makaron w durszlaku i dodać do mieszaniny pancetta z groszkiem, 1/4 szklanki wody zarezerwowane makaron, i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
MakaronyMakarony
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
8
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, delikatnie podrzucając (i dodając więcej wody z makaronu w razie potrzeby, jeśli mieszanina wyschnie), aż po prostu się ogrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Makaron podawać z Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
MakaronyMakarony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn