Fanesca (Ekwador

Fanesca (Ekwador
Fanesca (ekwadorski Lenten Chowder) jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kłosów kukurydzy, soczewicy, dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fanesca (Zupa Wiosenna), Łatwa Imitacja Fanescan, oraz Bakłażan Wielkopostny (Bakłażan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dobrze spłukać dorsza, a następnie moczyć w wodzie, aby przykryć w dużej misce, zmieniając wodę 3 lub 4 razy, w sumie 12 godzin. Jeśli dorsz jest nadal zbyt słony, powtórz proces.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Odcedzić dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
3
Podczas gdy dorsz jest moczony, gotuj nasiona achiote w oleju w małym rondlu na umiarkowanym ogniu, aż olej zacznie bąbelkować. Ostudzić nasiona w oleju, a następnie przelać przez sito, odrzucając nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Rozgrzać olej achiote w 8-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie podsmażyć czosnek, mieszając, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj szalotki i kminek, a następnie smażyć, mieszając od czasu do czasu, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
6
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać dwie trzecie sera, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Wymieszać z soczewicy i marchwi i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będą miękkie, o 20 protokół. W międzyczasie pokrój 2 kłosy kukurydzy w poprzek na plastry o grubości 1 cala i pokrój ziarna kukurydzy z pozostałych 2 kłosów, odrzucając 2 kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
8
Wymieszaj całą kukurydzę do zupy z groszkiem śnieżnym, cukinią, calabaza, kapustą, limas, groszkiem dla niemowląt, gorącym mlekiem i masłem i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Wymieszać w mieszanej fasoli, hominy, i serce dłoni i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek DrobnyGroszek Drobny
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
HominyHominy
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
9
Dodać dorsza, w 1 kawałek, i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
10
Aby podać, wyjąć dorsza z zupy i wymieszać z pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChowderChowder
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
11
Pokroić dorsza na 2-calowe kawałki. Chochle chowder do miski i góry każdej porcji z kawałkiem ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChowderChowder
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
12
Notatki kucharzy: połączenie fasoli Maricel Presilla zasugerował i lubiliśmy ciecierzyca, mała biała fasola, żurawina lub mała fasola, i kanarek lub pinto fasola. Trzymaliśmy tę zupę w cieple przez pół godziny jednego dnia, a ryba rozpadła się w zupie, zanim mogliśmy ją wyjąć w całości. Fanesca też uwielbialiśmy w ten sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Fasola PintoFasola Pinto
Fasola BiałaFasola Biała
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia27
Magazyn