Falafel

Falafel
Falafel jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Jedna porcja zawiera 123 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, kolendra, jogurt, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 81%. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Falafel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść suszoną ciecierzycę w dużej misce i dodaj zimną wodę do pokrycia przez 2 cale. Moczyć fasolę w lodówce przez co najmniej 18 godzin lub do 24; ciecierzyca będzie pęcznieć potroić swój oryginalny rozmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odcedzić i dokładnie spłukać.
3
Włożyć namoczoną ciecierzycę do robota kuchennego i pulsować, Aby grubo zmielić, nie do momentu, gdy będzie gładka, ale bez całej ciecierzycy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Dodaj proszek do pieczenia, cebula, czosnek, przyprawy, i zioła; proces, aż mieszanina jest puree; skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce podczas podgrzewania oleju, powinno to potrwać około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wlać 3 cale oleju w głębokiej frytkownicy lub głębokim ciężkim garnku i podgrzać do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Zmiksować Falafel na piłeczki wielkości ping-ponga. (Ewentualnie użyj miarki do lodów.) Ostrożnie wsuń kilka na raz do gorącego oleju, upewniając się, że nie przyklejają się do dna. Smażyć, aż ciecierzyca placki są chrupiący ciemnobrązowy ze wszystkich stron, obracając w razie potrzeby, około 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
8
Falafele wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
9
Otworzyć połówki chleba pita, aby zrobić kieszenie (nie rozdzielać do końca) i umieścić 4 smażone falafele w każdej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
10
Skropić sosem tahini i polać sałatą, pomidorami i ogórkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
TahiniTahini
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
11
Podawać natychmiast.
12
Połącz wszystkie składniki w blenderze, przetwarzaj na dużej prędkości, aby uzyskać gładki i kremowy sos. Dostosuj przyprawy, do smaku i podawaj z falafelami lub jako sos sałatkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs, 50 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia24
Magazyn