Fajitas z kurczaka z sosem awokado i Cezar
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać fajitas kurczaka z awokado & Caesar dressing spróbować. Ten przepis służy 4. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 598 kalorii, 32G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Mieszanka piersi z kurczaka, tortille z mąki, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z BBC Good Food ma 32 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. SOS awokado "Cezar", Cezar Avocado Dressing, oraz Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar} są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pokrój kurczaka na desce ostrym nożem, a następnie włóż do dużej miski. Zetrzeć w skórce z limonki i wycisnąć sok. Zmiażdżyć czosnek, następnie dodać do kurczaka z mieloną kolendrą, chili w proszku (jeśli używasz) i przyprawą do smaku. Dobrze wymieszać, przykryć, a następnie schłodzić, aż będzie gotowe do gotowania. Możesz to zrobić przedwczoraj.
Na czystej desce do krojenia i za pomocą czystego noża pokroić awokado na ćwiartki. Usuń ćwiartki z kamienia, a następnie odklej skórę. Pokroić lub posiekać mięso. Cienko pokroić sałatę. Połowę pieprzu, usunąć nasiona i łodygi, a następnie pokroić lub posiekać miąższ.
Świeżą kolendrę posiekać, a następnie wymieszać z kurczakiem.
Rozgrzać olej na woku lub dużej patelni.
Dodać pieprz, następnie mieszać, stale, na dużym ogniu przez 2 min. To się nazywa smażenie.
Dodać kurczaka, następnie smażyć na dużym ogniu przez 5 minut, aż kurczak jest ugotowany.
Rozgrzej dużą, suchą patelnię, aż będzie gorąca, a następnie dodaj tortille po kolei, aby podgrzać i trochę brązowo. Obróć je szczypcami, aby obie strony były rozgrzane.
Weź ciepłą tortillę i posmaruj sosem Cezara.
Dodać sałatę i awokado, następnie trochę mieszanki kurczaka i pieprzu i trochę więcej SOS Cezar, jeśli chcesz.
Złóż boki tortilli, a następnie ostrożnie zwinąć, aby nadzienie było całkowicie zamknięte. Alternatywnie, umieścić dania z sałatki, kurczaka i tortille na stole dla rodziny, aby stworzyć własne.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Fajitas bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 65 dolarów.
![Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir]()
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.