Extra-Flaky Scallion Pancakes
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Extra-Flaky naleśniki Scallion może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 1G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 5213 osób. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Extra Słodkie I Kremowe Naleśniki Kawowe, EXTRA PUSZYSTE JAGODOWE NALEŚNIKI MIGDAŁOWE, oraz Naleśniki z cebulką i jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę w misce robota kuchennego (patrz uwaga). Przy uruchomionym procesorze powoli zanurzamy w około 3/4 wrzącej wody. Proces przez 15 sekund. Jeśli ciasto nie połączy się i nie pojedzie wokół ostrza, maczaj w większej ilości wody łyżkę stołową na raz, aż po prostu się połączy.
Przenieść do mąki powierzchni roboczej i ugniatać kilka razy, aby utworzyć gładką kulkę.
Przełożyć do miski, przykryć wilgotnym ręcznikiem lub folią i pozostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce.
Ciasto podzielić na cztery równe kawałki i zwinąć w gładką kulkę. Pracując jedną kulką na raz, rozwałkuj na dysk o średnicy około 8 cali na lekko posypanej mąką powierzchni. Za pomocą pędzla do ciast pomaluj bardzo cienką warstwę oleju sezamowego na wierzchu dysku.
Zwiń dysk jak galaretkę, a następnie przekręć rolkę w ciasną spiralę, chowając koniec pod spodem. Delikatnie spłaszczyć ręką, a następnie ponownie przetoczyć na 8-calowy dysk.
Pomaluj kolejną warstwą lub olejem sezamowym, posyp 1/2 szklanki szalotki i ponownie zwiń jak galaretkę. Skręć w spiralę, delikatnie spłaszcz i ponownie przetocz się na 7-calowy dysk. Powtórz kroki 2 i 3 z pozostałymi naleśnikami.
Połącz wszystkie składniki sosu i odstaw w temperaturze pokojowej.
Rozgrzać olej w 8-calowym nonstick lub żeliwo na średnim ogniu, aż migotanie i ostrożnie wsunąć naleśnik do gorącego oleju. Gotować, potrząsając patelnię delikatnie, aż pierwsza strona będzie jeszcze złoty kolor, o 2 protokół. Ostrożnie odwróć szpatułką lub szczypcami (uważaj, aby nie rozpryskać oleju) i kontynuuj gotowanie, delikatnie potrząsając patelnią, aż druga strona będzie nawet złotobrązowa, o 2 minuty dłużej.
Przełożyć do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć. Doprawić solą, pokroić na 6 klinów.
Podawać natychmiast z sosem do zanurzenia. Powtórz z pozostałymi 3 naleśnikami.