Espresso i Mascarpone ciasto lodowe
Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. Jeśli masz ser mascarpone, cukier, proszek instant espresso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Espresso Royale Icebox Cake, Ciasto imbirowo - mascarpone Icebox, oraz Ciasto czekoladowe z Mascarpone i jeżyny przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Beat 2 szklanki śmietany z 6 łyżek cukru w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż po prostu posiada miękkie szczyty, 2 do 4 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mascarpone i wymieszaj do połączenia.
Rozprowadzić 1 1/4 szklanki mieszanki mascarpone równomiernie na dnie patelni springform i przykryć 14 wafelkami, w razie potrzeby lekko nakładając się na siebie.
Posmarować kolejną 1 1/4 szklanki mieszanki mascarpone, a następnie 14 kolejnych wafli ułożonych w ten sam sposób.
Pozostałą masę mascarpone rozprowadzić na wierzchu. Gładki wierzch za pomocą metalowej szpatułki offsetowej, następnie przykryć patelnię folią i zamrozić do twardości, około 1 godziny.
Przenieść z zamrażarki do lodówki i schłodzić, przykryty, aż ostry nóż włożony do środka łatwo przecina zmiękczone wafle, około 8 godzin.
Pulse Pozostałe wafle czekolady w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Ubić pozostałą filiżankę śmietany z espresso w proszku i pozostałe 3 łyżki cukru za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, aż po prostu utrzymuje sztywne szczyty, o 3 protokół.
Wyjąć folię i bok patelni i ciasto mrozić całym kremem espresso.
Brzeg góry lekko posypać okruchami wafli.
* Dostępne w większości supermarketów i
Katalog Baker (800-827-6836).
Ciasto, bez kremu espresso, można schłodzić do 2 dni.Ciasto można zamrozić kremem espresso na 4 godziny i schłodzić, luźno przykryć folią.