Espresso i Mascarpone ciasto lodowe

Espresso i Mascarpone ciasto lodowe
Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. Jeśli masz ser mascarpone, cukier, proszek instant espresso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Espresso Royale Icebox Cake, Ciasto imbirowo - mascarpone Icebox, oraz Ciasto czekoladowe z Mascarpone i jeżyny przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Beat 2 szklanki śmietany z 6 łyżek cukru w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż po prostu posiada miękkie szczyty, 2 do 4 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mascarpone i wymieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozprowadzić 1 1/4 szklanki mieszanki mascarpone równomiernie na dnie patelni springform i przykryć 14 wafelkami, w razie potrzeby lekko nakładając się na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Ciasteczka WafloweCiasteczka Waflowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
3
Posmarować kolejną 1 1/4 szklanki mieszanki mascarpone, a następnie 14 kolejnych wafli ułożonych w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Ciasteczka WafloweCiasteczka Waflowe
4
Pozostałą masę mascarpone rozprowadzić na wierzchu. Gładki wierzch za pomocą metalowej szpatułki offsetowej, następnie przykryć patelnię folią i zamrozić do twardości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Przenieść z zamrażarki do lodówki i schłodzić, przykryty, aż ostry nóż włożony do środka łatwo przecina zmiękczone wafle, około 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka WafloweCiasteczka Waflowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Pulse Pozostałe wafle czekolady w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Czekoladowe WafloweCiasteczka Czekoladowe Waflowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Ubić pozostałą filiżankę śmietany z espresso w proszku i pozostałe 3 łyżki cukru za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, aż po prostu utrzymuje sztywne szczyty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
8
Wyjąć folię i bok patelni i ciasto mrozić całym kremem espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Brzeg góry lekko posypać okruchami wafli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WafelWafel
10
Podawać na zimno.
11
* Dostępne w większości supermarketów i
12
Katalog Baker (800-827-6836).
1
Ciasto, bez kremu espresso, można schłodzić do 2 dni.Ciasto można zamrozić kremem espresso na 4 godziny i schłodzić, luźno przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn