Espresso-Grillowane Steki Z Polędwicy
Espresso-grillowane steki z polędwicy mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis, którego szukałeś. Na $3.29 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz przyprawy do steków, mielone espresso, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowane Steki Espresso, Grillowane Steki Espresso, oraz Grillowane steki z polędwicy z glazurą imbir-Hoisin.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Połącz espresso, brązowy cukier i przyprawy w małej misce; rub mieszaninę równomiernie po obu stronach steków.
Dodaj steki na patelnię; gotować 4 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.