Escarole i zupa z białej fasoli
Escarole i zupa z białej fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 333 kalorie, 23G białka, oraz 13g tłuszczu. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz fasolę cannellini, oliwę z oliwek, odtłuszczony bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa z białej fasoli i Escarole, Zupa z białej fasoli i Escarole, oraz Zupa z białej fasoli z Escarole.
Instrukcje
Odciąć bazę od escarole; opłukać i odsączyć liście.
Pokrój liście poprzecznie na paski o szerokości 1/4 cala.
Ustaw patelnię 4-do 5-quart na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać olej, cebula, czosnek, i prosciutto; mieszać często aż cebula kuleje, 3 do 5 minut.
Dodać bulion i fasolę, przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać w escarole i gotować tylko do zwiędnięcia, o 1 minutę.
Dodać sól i pieprz do smaku. Chochla do misek i oferują ser, aby dodać do smaku.