Endywia-Sałatka z rukoli z kandyzowanymi orzechami włoskimi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z endywii-rukoli z kandyzowanymi orzechami włoskimi. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 8 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej z orzechów włoskich, sól koszerna, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z gruszek, rukoli i endywii z kandyzowanymi orzechami włoskimi, Sałatka Z Rukolą Endywiową, oraz Sałatka Z Rukoli I Endywii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać orzechy włoskie przez około 8 protokół, lub do lekko rumiane. Delikatnie zetrzyj duże kawałki skóry i przenieś orzechy do miski.
Dodać wodę i wrzucić, aby zwilżyć orzechy, następnie dodać brązowy cukier i dużą szczyptę soli i wrzucić do herbu.
Rozłóż orzechy na blasze wyłożonej pergaminem.
Piec około 10 minut, mieszając kilka razy, aż orzechy włoskie są rumiane i chrupiące.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
W małej misce ubić ocet z 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Wymieszać z oliwą z oliwek i olejem z orzechów włoskich. W dużej misce, połączyć endywii i rukoli. Tuż przed podaniem, wrzucić sałatkę z dressingiem i rozsypać orzechy włoskie na wierzchu.