Enchiladas z kurczakiem i kukurydzą
Enchiladas z kurczaka i kukurydzy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 547 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz mielony kminek, ser monterey jack, SOS enchilada i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Enchiladas z kurczakiem i kukurydzą, Blue Corn Crepe Chicken Enchiladas, oraz Wędzony kurczak Enchiladas z kukurydzą i pieczonym poblanosem.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Spray 13x9-inch (3-quart) naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
1/4 szklanki sosu enchilada rozprowadzić na dnie naczynia do pieczenia. Rezerwa 1/3 szklanki kukurydzy.
W średniej misce, wymieszać kurczaka, 1 szklanka sera Monterey Jack, meksykański ser, pozostała kukurydza, kminek i czosnek w proszku. Łyżka około 1/2 szklanki nadzienia do każdej tortilli.
Zwinąć każdą tortillę szczelnie; umieścić szew w dół w naczyniu do pieczenia.
Mżawka pozostała SOS enchilada na wierzchu.
Piec odkryte o 30 protokół lub do bąbelków i lekko rumiane.
Posypać enchiladas z pozostałych 1/2 Puchar Monterey Jack ser, zarezerwowane kukurydzy i kolendry.