Enchilada Quesadillas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Enchilada Quesadillas. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 25g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz stare tortille z mąki el, śmietanę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowana Enchilada Quesadillas, Open Faced Enchilada Veggie Quesadillas, oraz BBQ Ham, Bacon and ananas Quesadillas (aka BBQ Hawaiian Pizza Quesadillas).
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj kurczaka, pieczoną paprykę i kwaśną śmietanę.
Ciepło 12-calowy nonstick patelni na średnim ogniu. Aby przygotować każdą quesadillę, posmaruj jedną stronę tortilli odrobiną oleju.
Miejsce tortilla, naoliwione stronie w dół, w patelni.
1 łyżkę sosu enchilada przełożyć na całą tortillę. Górna połowa tortilli z 2 łyżkami sera, 1/4 szklanki mieszanki kurczaka i 2 łyżki więcej sera. Złóż drugą połowę tortilli nad nadzieniem, lekko naciskając.
Gotować 2 do 3 minut, obracając raz, aż tortilla będzie złoty kolor i ser topi. Powtórz, aby Pozostałe quesadillas.
Każdą quesadillę pokroić na 4 kliny.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.